KnolKaas

RECEPTEN

Wat eet je bij kaasfondue?

Wat eet je bij kaasfondue?

Kaas is onmisbaar in het leven, daar ben je het vast mee eens. Zeker als het gaat om kaasfondue. Maar wanneer je de perfecte kaasfondue gaat maken, wat eet je er dan eigenlijk bij? Dat is gelukkig helemaal aan jou! Er zijn héél véél smakelijke opties, maar...

Lees meer
De lekkerste kaasfondue!

De lekkerste kaasfondue!

Fondre betekent smelten in het Frans. Oorspronkelijk komt de kaasfondue uit Frankrijk, wij weten vaak niet beter dan dat kaasfondue uit Zwitserland komt! Dit gerecht, waarbij je eten onderdompelt in gesmolten kaas, ontstond daar in de 18e eeuw. In de winter werden de...

Lees meer
Dessert kaas-pizza

Dessert kaas-pizza

Boodschappenlijstje:  Twee Magioni courgette pizzabodems  100 g walnoten  2 el honing + extra om te garneren  200 g zachte geitenkaas  40 ml slagroom  Naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijngehakt  Extra hele naaldjes van rozemarijn om te garneren  Zes vijgen gehalveerd...

Lees meer
Terschellinger Quiches

Terschellinger Quiches

Boodschappenlijstje (voor 12 kleine quiches): 6 plakjes bladerdeeg 50 gram Reade Jutter geraspt 30 gram boter 1 Fuetworst naturel 1 ui (fijngehakt) 2 eieren 75ml slagroom ½ tl nootmuskaat zwarte peper verse tijm en rozemarijn Verder nodig: muffinvormpjes Aan de slag!...

Lees meer
Blauwe kaas fondue

Blauwe kaas fondue

Boodschappenlijstje (voor 4 personen): 125 g boter 2 sjalotjes, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 250 ml droge witte wijn 500 g blauwe kaas, verkruimeld 3 eierdooiers 125 ml verrijkte vleesbouillon, verhit ½ theelepel gedroogde dragon 1 eetlepel Dijonmosterd...

Lees meer
Blauwe kaas saus

Blauwe kaas saus

Boodschappenlijstje: 75 gr blauwader kaas boter om te bakken 125 ml slagroom 125 ml melk 20 gr bloem 20 gr boter Naar  eigen smaak en wens: zout, peper en nootmuskaat Aan de slag! Maak een roux door de boter in een pannetje te smelten en de bloem er doorheen te...

Lees meer
Quiche met Boerenkaas

Quiche met Boerenkaas

Boodschappenlijstje: Voor het deeg: 150 gram (spelt)bloem 100 gram koude boter 1 groot ei 1 el koud water snufje zout of pakje kant-en-klaar bladerdeeg; je kunt dan stap 1 t/m 3 van de bereiding overslaan. Voor de vulling van de quiches: 300 gram oude of belegen...

Lees meer
Kaas en Bier

Kaas en Bier

Bier past verrassend goed bij kaas - volgens velen zelfs beter dan wijn. De frisheid, koolzuur en complexe smaaktonen van bier maken het perfect om te serveren met een kaasplateau. Bier en kaas? Waar gaat dat allemaal over? Zoals de meeste mensen denk je misschien dat...

Lees meer
KnolKaas muis kok links

Tag Cloud

Your browser doesn't support the HTML5 CANVAS tag.