Boodschappenlijstje:
Voor het deeg:
- 150 gram (spelt)bloem
- 100 gram koude boter
- 1 groot ei
- 1 el koud water
- snufje zout
of
- pakje kant-en-klaar bladerdeeg; je kunt dan stap 1 t/m 3 van de bereiding overslaan.
Voor de vulling van de quiches:
- 300 gram oude of belegen Boerenkaas (geraspt; in 3 porties van 100 gram)
- 500 gram trostomaten
- 3 eieren
- 200 ml kwark
- peper en zout
Topping (naar eigen smaak):
- Blaadjes rucola sla of basilicum of kiemgroentes.
Gebruik voor dit recept 8 kleine bakvormen of 1 grote.
Aan de slag!
- Begin met het kneden van de bloem, boter en zout tot het kruimelig wordt.
- Voeg het ei en het water toe. Kneed het verder tot een mooi deeg.
- Wikkel het deeg in de huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de ijskast.
of: laat het bladerdeeg in een paar minuten ontdooien
- Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren en roer de kwark er doorheen.
- Voeg 100 gram van de boerenkaas toe en breng het op smaak met peper en zout.
- Vet de bakvorm(en) in met boter.
- Rol het deeg uit tot een lap en verdeel deze over de bakvormen/ Bekleed de bakvormen met de plakjes ontdooid bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Strooi 100 gram van boerenkaas over het deeg en schenk het eiermengsel eroverheen.
- Leg in elk quiche een trosje tomaten en strooi de laatste 100 gram boerenkaas over de tomaten.
- Bak de quiches goudbruin in ongeveer 25-30 minuten in de oven.
- Serveer de quiches met de basilicum, rucola of kiemgroeten en je hebt een prachtig resultaat. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd als je het deeg zelf maakt: 35 minuten
Bereidingstijd: ca. 40-45 minuten









