Boodschappenlijstje:
- 200 gram harde geitenkaas (niet te oud)
- 150 ml olijfolie
- 2 kleine uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 300 gram tomaten, ontveld en gehakt (of 1 blik tomaten)
- verse platte peterselie
- 1 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 courgette
- 1 aubergine
- olijfolie om te roosteren
- zout & peper
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit 50ml olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.
- Voeg de tomaten en peterselie en breng op smaak met honing, balsamicoazijn en zout & peper.
- Snijd de courgette en de aubergine over de lengte in plakken en smeer deze licht in met olijfolie.
- Verhit een antiaanbakpan of grillpan en rooster de plakken kort hierin.
- Leg een plak courgette in een ovenschotel schep er wat van de tomatensaus op, dan een plak geitenkaas. Leg hierop een plak aubergine en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een plak geitenkaas.
- Zet de groentelasagne 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas net gaat smelten.
- Snijd ondertussen de peterselie (inclusief de steeltjes) grof (bewaar eventueel een paar blaadjes voor de garnering), doe met 100ml in een schone beker en pureer met de staafmixer tot peterselieolie.
- Haal de groentelasagne uit de oven en besprenkel met de peterselieolie. Garneer eventueel met een paar losse peterselieblaadjes.
- Serveer direct.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.