Boodschappenlijstje (voor 12 kleine quiches):

  1. 6 plakjes bladerdeeg
  2. 50 gram Reade Jutter geraspt
  3. 30 gram boter
  4. 1 Fuetworst naturel
  5. 1 ui (fijngehakt)
  6. 2 eieren
  7. 75ml slagroom
  8. ½ tl nootmuskaat
  9. zwarte peper
  10. verse tijm en rozemarijn

Verder nodig: muffinvormpjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de fuetworst in dunne plakjes.
  3. Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteekvorm rondjes van 8cm in doorsnee uit. Bekleed de muffinvormen met de rondjes bladerdeeg.
  4. Verdeel de kaas over de deegbodems.
  5. Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak de ui glazig. Meng de ui met de fuet worst. Verdeel dit ui-worst mengsel gelijkmatig over de bodems.
  6. Klop de eieren in een kom met de slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen zwarte peper. Schenk of schep het eimengsel voorzichtig over het ui-worst mengsel.
  7. Bak de quiches 20 minuten tot ze lichtbruin zijn en het eimengsel is gestold.
  8. Garneer de quiches met een takje tijm en rozemarijn.

    Je kunt deze mini quiches 2 dagen van tevoren bereiden en in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Warm ze dan opnieuw op in een voorverwarmde oven op 200°C (ong. 5 minuten).

    Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?

    Bereidingstijd: ca. 40 minuten.

lasagne aubergine courgette