Boodschappenlijstje (voor 12 kleine quiches):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 50 gram Reade Jutter geraspt
- 30 gram boter
- 1 Fuetworst naturel
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 eieren
- 75ml slagroom
- ½ tl nootmuskaat
- zwarte peper
- verse tijm en rozemarijn
Verder nodig: muffinvormpjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de fuetworst in dunne plakjes.
- Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteekvorm rondjes van 8cm in doorsnee uit. Bekleed de muffinvormen met de rondjes bladerdeeg.
- Verdeel de kaas over de deegbodems.
- Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak de ui glazig. Meng de ui met de fuet worst. Verdeel dit ui-worst mengsel gelijkmatig over de bodems.
- Klop de eieren in een kom met de slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen zwarte peper. Schenk of schep het eimengsel voorzichtig over het ui-worst mengsel.
- Bak de quiches 20 minuten tot ze lichtbruin zijn en het eimengsel is gestold.
- Garneer de quiches met een takje tijm en rozemarijn.
Je kunt deze mini quiches 2 dagen van tevoren bereiden en in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Warm ze dan opnieuw op in een voorverwarmde oven op 200°C (ong. 5 minuten).
Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?
Bereidingstijd: ca. 40 minuten.