Boodschappenlijstje:

  • 2 rijpe peren
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 100 g blauwaderkaas ( bijvoorbeeld roquefort of Danish Blue)
  • tuinkers
  • een handje walnoten.

Voor de dressing:

  • el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing.

Aan de slag!

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
  4. Snijd de parten in dunne plakjes.
  5. Verdeel de bleekselderij en plakjes peer over vier borden of een grote schaal.
  6. Sprenkel er de dressing over.
  7. Breek de geitenkaas in grove stukjes en verdeel ze over de sla.
  8. Strooi er de noten over.
  9. Garneer met een toefje tuinkers.

Lekker met warm bruin stokbrood.

Bereidingstijd: ca.15 minuten.