Wanneer is Graskaas te koop?
In het voorjaar bij de eerste warme dagen is er steevast weer vraag naar graskaas.
Eind maart, begin april gaan de koeien weer naar buiten. Dan is er natuurlijk niet gelijk graskaas. Van melk naar graskaas duurt minimaal vier weken. Zodra de koeien naar buiten gaan en het eerste verse gras weer eten, de melk die dat geeft, en waar de kaas van wordt gemaakt is graskaas.
Kaas moet 28 dagen rijpen voordat het verkocht mag worden. Rond half mei liggen dan de eerste graskazen weer in de winkels.
Wat maakt graskaas zo lekker?
De kaas krijgt zijn smaak doordat de melk van het eerste overwinterde gras zachtere melkvetten bevat. Ook bevatten de punten van het verse gras meer voedingsstoffen en vitaminen. Dit maakt de kaas smeuïger en veel zachter dan gewone kaas. Hoewel de kaas smeuïger en zachter smaakt, is deze niet vetter dan normaal. Graskaas bevat zelfs meer bestanddelen die vetverbranding bevorderen dan andere kaas!